Featured Post

Jedna od osnivačica NVO AUT predstaviće svoj projekat na Montenegro Film Festival-u, u sklopu Mini Pitch-a

Jedna od osnivačica naše organizacije   Asja Šašić   učestvuje na ovogodišnjem   Filmski Festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival   u...

Wednesday, September 9, 2020

Prva nedjelja oslikavanja, hladne ruke, toplo srce

Počeli smo sa oslikavanjem murala u Osnovna škola Božidar Vuković Podgoričanin. Oslikavanje je još jedna od aktivnosti koje su predviđene projektom „Strip-mural“ koji realizujemo u saradnji sa pomenutom školom.

Prvi set skica urađen je tako da dočara atmosferu, uvede u priču i približi mjesto dešavanja budućem posmatraču. Ovaj set prikazuje lokacije gdje su odrasla djeca i samim tim stavlja se akcenat na različitosti među njima.

Zamišljeno je da se dublje uđe u problematiku raziličitog odgoja djece i uslova u kojima žive, da bi se kasnije kroz razvoj priče te razlike i prevazišle.

Kao i na svakom pređašnjem projektu, u sam proces oslikavanja uključeni su učenici škole koji su se pokazali kao najvrijedniji pomagači.

Pratite i dalje naše aktivnosti i budite #Aut!

#ToleranceWall #stripmural #BVP #nvo #ngo #Aut #RE #REpopulation #art #artwork #streertart #streetartistry #wallart #mural #teamwork #education #socialinclusion #ecology #comic #comicmural #school #mne #CommunityEngagement #PublicSchools #children #kids #creative #workinprogress #moments #fun










No comments:

Post a Comment