Featured Post

Jedna od osnivačica NVO AUT predstaviće svoj projekat na Montenegro Film Festival-u, u sklopu Mini Pitch-a

Jedna od osnivačica naše organizacije   Asja Šašić   učestvuje na ovogodišnjem   Filmski Festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival   u...

Wednesday, September 9, 2020

Kreativni tim NVO AUT započeo je sa radionicama za potrebe izrade prvog strip murala u Crnoj Gori

 “Strip-Mural” je radni naziv projekta, koji je finansiran od strane U.S. Embassy Podgorica i sprovodi se u saradnji sa Osnovna škola Božidar Vuković Podgoričanin na Koniku. Cilj ovog projekta jeste socijalna inkluzija, obrazovanje i podizanje svijesti u vezi sa ekologijom, učenika koji pohađaju ovu školu, a dio su RE populacije.

Izrada prvog strip-murala u Crnoj Gori predstavlja povezivanje dvije alternativne forme umjetnosti u našoj državi. Oslikavanjem svih ploča ove škole, strip-mural u Crnoj Gori postaće najveći oslikan strip-mural u dužini na svijetu.

Idejno rješenje za strip odradila je grafička dizjnerka i umjetnička direktorica NVO AUT-a Maja Kostić dok je priču za strip pisala Asja Šašić, producentkinja i osnivačica spomenute nevladine organizacije.

U okviru projekta odrađen je set radionica sa učenicima škole, koje su nam pružile bolji uvid u potrebe djece, njihova shvatanja i razmišljanja. Kao bitni akteri, djeca su svojom kreativošću učestvovala u formiranju likova i smišljanju priče, koja se bazira na njihovim iskustvima i avanturama.

Snimanje dronom, bila je jedna od pripremnih aktivosti u kojoj smo zajedno uživalli, kako mi, tako i učenici škole.

Pratite i dalje naše aktivnosti i budite #Aut!

#ToleranceWall #stripmural #BVP #nvo #ngo #Aut #RE #REpopulation #art #streertart #education #socialinclusion #ecology #comic #comicmural #school #mne #CommunityEngagement #PublicSchools #children #kids #creative #creativeworkshops #workshops #workinprogress #moments #drone #mapping #fun #aerialfilming #birdview







No comments:

Post a Comment