Featured Post

Jedna od osnivačica NVO AUT predstaviće svoj projekat na Montenegro Film Festival-u, u sklopu Mini Pitch-a

Jedna od osnivačica naše organizacije   Asja Šašić   učestvuje na ovogodišnjem   Filmski Festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival   u...

Friday, December 19, 2014

Pomozimo djeci na Koniku , realizacija NVO AUT


Poštovani,

pomognite onima, kojima je to najpotrebnije !

Mi ćemo pomoći u skladi sa našim mogućnostima, pomognite i Vi !

U podijeljenom albumu mođete vidjeti idejno rješenje i projekciju istog na pločama Osnovne škole "Božidar Vuković - Podgoričanin" ! Škola Božidar Vuković Podgoričanin
Ovih ploča ima mnogo više nego što mođete vidjeti na ovaj način, a nijedna od njih nije trenutno pogodna za iscrtavanje.

1. Da bi se ploče optimizovale za iscrtavanje, potrebno ih je obložiti slojem ljepila za pločice i to za spoljašnju upotrebu kako bi isti bili dovoljno glatki za iscrtavanje.
2. Da bi se iscrtale iste, potrebne su fasadne boje.
3. Pored boja, potrebne su nam i četke.
4. Takođe, hirurške rukavice i maske za lice.

Sve donacije dajete školi direktno, na njihov račun. Sve informacije u vezi sa tim možete dobiti od direktorice Lju Nedic.
Budžet još uvijek nije objavljen jer isti zavisi od finansija, koje budemo dobili. Uskoro će biti objavljen, a vi donirajte u skladu sa Vašim mogućnostima i našim potrebama !

Djeci na Koniku je potrebno malo boje u njihovom svakodnevnom životu. Ako mislite da su ovo već ispričane priče, pođite do njihove škole, uđite u istu i sami se uvjerite. To su djeca bez optimalnih uslova za rad i napredak u školi, a ujedno djeca, koja nevjerovatno cijene svaki Vaš napor da im dan učinite ljepšim !

Ovako koncipiranim projektom, NVO "AUT" - Alternativni centar za potrebe mladih, bi bio prvi u svijetu i predstavio bi Crnu Goru na najbolji način.
Kakav projekat je u pitanju?

Riječ je o #stripmural-u , koji bi se od ostalih u svijetu izdvajo po tematici i veličini. Na izradi istog učestvovali bi članove spomenute organizacije, akademski umjetnici, volonteri ADP ZID, ljudi dobre volje, učenici škole na Koniku.
Sam izgled murala biće promijenjen jer će svaka ploča biti jedna scena u stripu, dok će stubovi biti ramovi, koji odvajaju scene.
Na ovaj način djeca bi se osjećala korisnima što uljepšavaju svoju okolinu, oni, a i svi mi bismo učestvovali u istorijskom trenutku za sve nas, bili bismo najbolji ambasadori Crne Gore i što je najvažnije, učinilo bismo dobro djelo za najbitniju jedinicu u našem društvu - djecu.

Budimo primjer drugima, uljepšajmo našu Podgoricu !


#cgroditelji #5do5 #rtcg #nvo #ngo #UljepšajMe #crnagora #podgorica #budimohumani #streetart #murals #mural #novolicepodgorice #djeca#roditelji #mladizamlade #osmijeh #carpediem #inspirations #lsdmagazine#art #urban #budidiopromjene #pokrenise #konik #prosvjetnirad#osnovna_škola


Idejno rješenje za jednu ploču:

Projekcija idejnog rješenja: